Home > Onderhoud pelletkachel

Onderhoud pelletkachel

Onderhoud Pelletkachel

Zorgt u wel voor het nodige onderhoud aan uw pelletkachel? Voor een optimale werking van de kachel is het van belang dat er regelmatig onderhoud plaatsvindt. Van kleine schoonmaakzaken tot flink onderhoud, het draagt bij aan een goed werkende pelletkachel. De Warmte Specialist verzorgt graag het onderhoud van uw pelletkachel om u te voorzien van een perfect werkende kachel. Wilt u graag de onderhoud van uw pelletkachel uitbesteden? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken!


Verleng de levensduur

Een belangrijke reden om op tijd te beginnen met het onderhoud van uw pelletkachel is dat het de levensduur kan verlengen. Door op een consistente manier om te gaan met het schoonmaken van de kachel zorgt u ervoor dat deze niet vervuild raakt en dat er onderdelen verstopt raken. Hierdoor kunt u nog jaren genieten van de pelletkachel in uw woonruimte en heeft u altijd een warme en aangename energiebron in huis. Bepaalde zaken kunt u makkelijk zelf uitvoeren maar voor grondig onderhoud is het raadzaam een specialist in te schakelen. Daarom staan onze experts op het gebied van pelletkachels altijd voor u klaar.

Dagelijks onderhoud zelf uitvoeren

Het schoon houden van uw pelletkachel door deze dagelijks te onderhouden kunt u eenvoudig zelf doen. Er zijn een aantal zaken die daarvoor van belang zijn:

  • Asbakje legen
  • Reinigen van het raam
  • Schoonmaken van de verbrandingsruimte

Door deze simpele taken zelf dagelijks bij te houden zorgt u voor een schone pelletkachel die langer mee gaat. Onze specialisten adviseren u graag over de beste manieren op dit eenvoudige onderhoud uit te voeren.

Schone energie en hoger rendement

Goed onderhoud zorgt er niet alleen voor dat u langer kunt genieten van uw pelletkachel. Het heeft ook tot gevolg dat de verbranding van de houtpellets efficiƫnter verloopt. Een vervuilde kachel heeft namelijk invloed op de verbranding doordat de rookgassen niet meer voldoende worden afgevoerd of omdat er te weinig zuurstof wordt aangevoerd voor een schone verbranding. Goed onderhoud helpt om de pelletkachel op een schone manier energie te laten produceren en draagt ook bij aan en hoger verbrandingsrendement. Dit is al hoger dan bij andere warmtebronnen maar het juiste onderhoud behoudt dit optimale rendement.

Onderdelen onderhoud bij pelletkachels

Een pelletkachel moet niet alleen schoon worden gehouden, het heeft jaarlijks ook grondig onderhoud nodig om de werking optimaal te houden. Daarvoor kunt de Warmte Specialist inschakelen. Wij komen langs voor de volgende zaken:

  • Schoonzuigen van de binnenzijde
  • Schoonmaken van de ventilatoren
  • Reinigen van de rookgas gangen
  • Verwijderen van de zijpanelen
  • Controleren van afdichtingen en onderdelen
  • Reinigen van de rookgasafvoer

Laat uw pelletkachel goed onderhouden

Op deze manier blijft de pelletkachel in optimale staat en kunt u hier nog lang gebruik van maken. Maak direct een afspraak met een van onze specialisten voor een grondige onderhoudsbeurt. We kunnen u naast het onderhoud ook helpen aan houtpellets voor de juiste brandstof. Voor meer informatie of vragen over het onderhoud kunt u altijd contact met ons opnemen. We adviseren u graag.