Home > Houtpellets Rotterdam

Houtpellets Rotterdam

Houtpellets Rotterdam

Heeft u houtpellets nodig voor uw pelletkachel in Rotterdam? Dan kunt u altijd terecht bij de Warmte Specialist voor de ideale brandstof voor uw kachel. Wij leveren de houtpellets voor u in Rotterdam. U profiteert van een duurzaam en voordelig materiaal waarmee u uw woning warm kunt stoken zonder teveel uitstoot. We adviseren u graag over de ideale houtpellets voor uw pelletkachel.


Duurzame brandstof

Houtpellets staan bekend als een duurzame brandstof. Dit komt doordat de pellets geperst worden uit schoon en gemalen resthout en van onbehandeld zaagsel. Dit maakt de houtpellet een duurzame brandstof die volledig CO2 neutraal is. Het gebruik van de houtpellets valt dan ook onder een duurzame energiebron en is een milieuvriendelijkere manier om uw huis te stoken dan bijvoorbeeld met een houtkachel, doordat de pellets minder fijnstof uitstoten. Een ander bijkomend voordeel is dat u geen gasaansluiting meer nodig heeft, wat ervoor zorgt dat u uw huis in Rotterdam gewoon warm kunt blijven stoken ondanks de opkomende verplichting om van het gas af te stappen.

Kenmerken en waardes

Houtpellets hebben een aantal specifieke waardes en kenmerken die aangeven hoeveel energie er wordt opgewerkt en hoe het te vergelijken is met andere warmtebronnen.

  • De calorische waarde van houtpellets ligt rond de 18 MJ/kg.
  • De energiewaarde van 1m3 aardgas staat gelijk aan circa 1,8 kg pellets.
  • Het asgehalte van onze houtpellets is na gebruik minder dan 0,3%.
  • De vochtigheid van de houtpellets ligt rond de 8%.

U kunt de houtpellets bij de Warmte Specialist aanschaffen in zakken van 15 kg. Hiermee zijn ze geschikt om uw woonruimte goed warm te krijgen. De pelletkachel zorgt zelf voor de aanvulling van de juiste hoeveelheid om het vuur aan te houden.

Juiste samenstelling

Belangrijk bij een pelletkachel is de samenstelling van de houtpellets. Iedere houtkorrel heeft namelijk een specifieke samenstelling van houtsoorten en daarbij horende energiewaarde. Door over te stappen naar een ander merk houtpellets kunt u ongewenste vervuiling van uw pelletkachel veroorzaken. Daarom is het belangrijk om de juiste verhouding tussen lucht en brandstof in de kachel in te stellen voor een optimale verbranding. Wij komen graag bij u langs om dit in orde te brengen. U kunt ons bovendien inschakelen voor het complete onderhoud van de kachels. Zo bent u verzekerd van een optimale werking en een hoog verbrandingsrendement.

Houtpellets bestellen in Rotterdam

Wilt u graag houtpellets bestellen voor uw pelletkachel in Rotterdam? Dan profiteert u bij de Warmte Specialist van voordelige houtpellets. Zo heeft u altijd de juiste brandstof voor uw kachel en kunt u er voor zorgen dat het lekker warm is in huis. Bestel de pellets direct online. Voor meer informatie of vragen kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.